کد خبر : 8343
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 6 فوریه 2024 - 10:29

یادداشت ازحسام الدین چرامی فعال اجتماعی سیاسی؛

حسام الدین چرامی

بی شک سیدمحمد موحد رهبری کاریزماتیک است

رهبر و لیدر عنصر اجتناب ناپذیر حیات در گروه ها و پیش نیاز لازم برای هماهنگی رفتار اعضای گروه برای دنبال کردن آرمان های مشترک است. در حقیقت رهبری می تواند یکی از معدود جهان های رفتار انسان باشد.

رهبر و لیدر عنصر اجتناب ناپذیر حیات در گروه ها و پیش نیاز لازم برای هماهنگی رفتار اعضای گروه برای دنبال کردن آرمان های مشترک است. در حقیقت رهبری می تواند یکی از معدود جهان های رفتار انسان باشد.

شواهد مردم شناسی دلالت بر این دارند که هیچ جامعه شناخته شده ای که بدون رهبر باشد، دست کم در برخی جنبه های حیات اجتماعی شان وجود ندارد.

رهبری شکلی از قدرت است اما قدرت با مردم بودن به جای بر مردم بودن. رهبری بر خلاف اعمال قدرت محض، از نیازها و آرمان‌های پیروان جدایی ناپذیر است. هنری فورد بنیانگذار فوق العاده موفق امپراطوری عمده اتومبیل سازی زمانی اعلام کرد توانایی رهبری کردن از مجموعه ای از ویژگی های شخص که به طور طبیعی رشد کرده اند سرچشمه می گیرد.

پویایی شناسان گروه اما باور دارند که اندیشه رهبر مادرزادی در مورد نیرومندی رابطه بین ویژگی شخصی فرد و توان بالقوه رهبری او غلو می کنند.

برخی متغیرهای شخصیتی با رهبری کارآمد پیوند دارند اما بخش عظیم رهبری اکتسابی است و نه یک امر مادرزادی یا یک رویداد خوش بخت وراثتی. رهبران محبوب اغلب رهبران کارآمدی هستند اما این اندیشه که یک رهبر خوب تمام گرفتاری های گروه را برطرف می کند یک افسانه است، زیرا عملکرد گروه به تعامل بین رهبر و باقی اعضای گروه بستگی دارد.

رهبری فرآیندی دو سویه، انتقالی و استحاله ای است که در آن افراد مجازند بر دیگران تأثیر بگذارند و آنها را برانگیزند که در جهت دستیابی به آرمانهای گروهی و فردی بکوشند.رهبران جایگاه های اصلی خود را به وسایل مختلف کسب می کنند اما پویایی شناسان گروه فرض را بر این می گذارند که تعدادی عوامل مشخص تعیین می کنند که سرانجام کدام فرد در گروه رهبر خواهد شد. این عامل ها تعدادی ویژگی های جسمانی مثل قد، سن و جنسیت و همین طور ویژگی های شخصیتی مانند هوش و شخصیت را در بر می‌گیرند.

معمولا رهبران در آزمون های هوشی استاندارد نمره بالاتر از میانگین داشته اند، داوری های برتر و قطعی تر انجام داده اند، با معلومات تر بوده و از روانی کلامی بهتری برخوردار هستند. به ظاهر گروه ها رهبرانی را ترجیح می دهند که با هوش تر از متوسط اعضای گروهند.

عامل دیگری که خیلی در تعیین و موفقیت رهبری تأثیرگذار است توانایی های تکلیفی است. یعنی نحوه ای که لیدر تکالیف محوله ای که به ایشان محول شده است را اجرا می کند. با شرحی که گذشت قصد دارم به دور از حب و بغض های شخصی و بدور از عوامل احساسی و عصبیت های قومی مصطلح در منطقه کهگیلویه، فقط بر اساس فکت های اجتماعی و شخصیتی نماینده محترم کهگیلویه بزرگ، منش و شخصیت ایشان را به ورطه نقد کشیده تا از این رهگذر بتوانیم در انتخابات پیش رو برای برون رفت از مشکلات کهگیلویه بزرگ تصمیم دقیق تری بگیریم.

ویژگی های خُلْقی و شخصیتی محمد موحد در کنار روح بزرگ این خادم خدوم، پیگیری مستمر و خستگی ناپذیر، مردم داری و توجه و اهتمام ویژه به مشکلات حوزه انتخابیه، پیوندجویی اجتماعی در مناسبات سیاسی، فرهنگی و تلاش برای پیشرفت و ماندگاری در شرایط بهینه که به گفته مک للند روانشناس توسعه گرای بزرگ آمریکایی یکی از ویژگی های خلقی بارز رهبران بزرگ است، توانسته است از محمد موحد چهره ای کاریزماتیک بسازد. مک کللند سه خصیصه و انگیزه پیشرفت، انگیزه قدرت جویی و انگیزه پیوند جویی را در رهبران بزرگ سیاسی جهان بررسی نموده و معتقد است رهبران موفق باید دو انگیزه پیوندجویی ( مردم داری می تواند ترجمان خوبی برای این واژه باشد) و انگیزه پیشرفت را داشته باشند تا بتوانند موفقیت های بزرگ را تجربه کنند. با بررسی دقیق شخصیت بی تکرار محمد موحد نیک می بینیم که این دو انگیزه تأثیر گذار در این مردم بزرگ به وفور دیده می شود . محمد موحد نه معصوم است و نه دعوی معصومیت دارد.

اما الحق و الانصاف تمام ویژگی های شخصیتی یک رهبر بزرگ را در خود دارد. اگر مردم کهگیلویه بزرگ و مخالفان ایشان حواشی بی مورد و غیر مهم را از این انسان بزرگ دور کنند و بگذارند تمام وقت خویش را صرف آبادانی و توسعه کهگیلویه بزرگ کند قطعا اتفاقات شگرفی در این حوزه رقم خواهند زد.

البته به شرطی که تمام نیروهای فرهنگی و اجتماعی، بزرگان ایلات، اندیشمندان و نیروی متخصص کهگیلویه بزرگ در این راه ایشان را همراهی و مشارکت نمایند. امید است مردم کهگیلویه بزرگ با کمک به این سیاست مدار بزرگ و بی تکرار، موجبات قبولی دوباره ایشان را فراهم کرده تا ایشان هم با سعی و تلاش همیشگی شان، برنامه توسعه کهگیلویه بزرگ را با گام ها و جهش های بلند و تاثیرگذاری به جلو ببرند.

حسام الدین چرامی
فعال سیاسی اجتماعی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.